סילבוס לסדנת "חיים, אבל איך??"
מפגש ראשון:
- פתיחה.
- מדוע דינן של כל הדיאטות להיכשל
ורק אכילה בריאה תגרום לנו לרדת במשקל ולשמור עליו כל החיים? - ראיה הוליסטית - שמונת המפתחות שיאריכו את חיינו ויגרמו לנו להגיע לבריאות מושלמת.
- אבות המזון – חלבונים פחמימות ושומנים. מה התפקיד של כל אחד בגופינו?
מה היחס הרצוי בניהם, על מנת שתתרחש ירידה מהירה במשקל ובריאות מיטבית? - פחמימות: מהן סוגי הפחמימות השונות? מה מהן כדאי לצרוך?
כמה פירות כדאי לצרוך ביום לבריאות ומשקל אידיאלים? - כללי אכילת פירות וירקות. האם יש הבדל בין הפירות השונים?
אילו פירות כדאי יותר לאכול? - לקראת ההמשך, מה עוד לאכול חוץ מפירות וירקות?
- סיום: מיון כל המזונות בטבע על פי מידת הבריאות שלהם.
מפגש שני:
- כללי אכילה, שתיה וצירופי מזון נכונים על מנת לשמור על עיכול תקין,
ספיגה טובה וחילוף חומרים מנצח. - איך לזהות ממה מורכב כל מאכל שאתם אוכלים?
האם יש מאכלים או תוספים שורפי שומן? - איך לא לעלות במשקל בתקופת החגים בעזרת שיטת "Feast and fast"?
- אחוז השומן במאכלים שונים – לא מה שחשבתם!
(למה חלב 3% מכיל למעשה 40 % שומן?) - שומנים בתזונה, מה השומנים הבריאים לנו ביותר, וממה להמנע. האם שומן משמין?
- על חשיבות אכילת אוכל חי (Raw Food) ואיך זה יכול להקפיץ את בריאותנו באופן דרמטי
- סיום: סקירה כללית על סוגי המזונות הבריאים וחלוקתם למשפחות,
תוך מתן דגשים על צריכה נכונה ומותאמת אישית לכל אחד.
מפגש שלישי:
- הכל על אגוזים ושקדים, מרכיב חיוני בתפריט שלנו.
כללי צריכה נכונים. מה התכונות הייחודיות של כל אחד מסוגי האגוזים? - דגנים, אילו דגנים כדאי לאכול ומאילו להתרחק?
- קטניות - "מזון העל הזמין ביותר", איך לצרוך קטניות בצורה נכונה
- לחם לחם לחם! מה השפעתו על גופינו ועל חילוף החומרים שלנו. איזה לחם כדאי לאכול?
מפגש רביעי:
- תפריט מסגרת מנצח לירידה במשקל, ללא הגבלת קלוריות ובלי לבלות שעות במטבח.
מה כדאי לאכול בכל ארוחה כדי שהשינוי יצליח בקלות?
- פעילות גופנית וחשיבותה לבריאות ולירידה במשקל. בחירת הפעילות המתאימה,
מה עושים כאשר אין זמן להתעמל? מתי הזמן הכי טוב ביום להתעמל? ירידה במשקל מבלי להתעמל. - שימוש בחיידקים להגנה על גופינו מפני פולשים.
הכל על מזון מותסס ותוספי פרוביוטיקה. - כיצד החיידקים משפיעים על עלינו בכל תחומי החיים?
הקשר בין החיידקים שלנו למוח לבטן ולתכונות האופי שלנו.
מפגש חמישי:
- כמות החלבון היומית המומלצת. איך נדע האם אנחנו אוכלים מספיק חלבון או יותר מידי חלבון?
- חלב ומוצריו, האם טובים לבריאותנו או לא? האם חלב עיזים עדיף?
- האם אנחנו טורף או צמחוני? האם אכילת מזון מהחי טובה לנו או לא?
- תעשיית המזון מהחי על קצה המזלג: בשר, עוף ביצים ודגים. מה באמת נכנס לפה שלנו כשאנחנו אוכלים אוכל מהחי? איך אפשר לשפר את זה?
מפגש שישי:
- מים: כמה מים לשתות? אילו מים לשתות? האם שתיה מרובה של מים תורמת לבריאות ולירידה במשקל?
- האמת על תה, קפה וקקאו. טובים או מזיקים לנו?
- מלח. אויב או ידיד?
- סקירה מקיפה על מחלות השפע: איך להמנע מלחלות במחלות השפע ואם חולים איך להבריא.
למה התרופות הן לא הפתרון אלא חלק מהבעיה? - לחץ דם, כולסטרול וסוכרת. מה מקור הבעיה, איך לפתור אותה,
לשפר את המדדים ולהפסיק עם התרופות. - עצירויות, צרבות ומעי רגיז, מה "מרגיז" את המעי שלכם? איך לטפל במצב?
- תת פעילות בלוטת התריס, למה הרופא שלך לא יודע לאבחן את הבעיה כמו שצריך
ומה באמת צריך לבדוק כדי לעלות על מקור הבעיה
מפגש שביעי:
- ניקוי רעלים. איך לעשות את זה נכון מבלי להזיק לגוף?
- שיטות מתקדמות לניקוי רעלים שאפשר לעשות בבית,
בלי להוציא אלפי שקלים על ביקור בחוות בריאות, שיגרמו לשיפור מטאורי בבריאות ובמשקל שלכם. - הכל על תוספי תזונה. האם הם נחוצים לנו? איך נדע אילו תוספים לקחת?
האם יש הבדל בין התוספים של החברות השונות ואיפה כדאי לקנות תוספים? - חשיבות השינה ולתפקוד תקין ולחילוף חומרים. טיפים לשינה טובה וקלה יותר.
- מוצרי קוסמטיקה והיגיינה והקשר בינם לבין מחלות שונות.
- סיכום.
בונוס:
הדרכה מצולמת בת שעה בחנות טבע. בהדרכה אני מסביר
- אילו מאכלים בחנות טבע בריאים לנו ואילו לא?
- איך לקרוא נכון את התוויות על מוצרי המזון על מנת להבין האם המוצר מכיל חומרים בריאים או מזיקים?
- מה כדאי לקנות בחנות טבע ומה אפשר לקנות בסופר רגיל?
נבנה באמצעות מערכת דפי הנחיתה של רב מסר